Авторизоваться
Подписаться, которого мы не знали...
— Тебе — перестирать всё бельё, а вы… вот вам английский язык! Выучить от сих до сих! Приеду — проверю! Если не выучите — моргалы выколю, пасти порву, и как их, эти…, носы пооткушу.
— А зачем нам английский?
— Посольство будем грабить!
мы не знали...
Спасибо тем, кто дочитал до конца.
Винни-Пух
Ослик Иа
Сова
Кролик
Винни-Пух
Французский этикет 101: мифы, реалии и немного истории
Французский этикет 101: мифы, реалии, & # 038; Немного истории
Любой курсорный поиск Google по правилам французского этикета может отправить вам кроличье отверстие для развлеченного форума на TripAdvisor или Reddit & # 8211; теми
с криками тематических заголовков, таких как & # 8220; почему французы, так что Friggin & # 8217; Значит? !! & # 8221; или & # 8220; почему парижанцы такие как% H & Amp; ES? & # 8221; (Примечание: я нашел их обоих
в последнее время).
Есть много (слишком много?) Статьи там, что либо компитарный, чтобы взломать секреты предполагаемой французской грубости, либо разваливать его с разработкой культурных содействий. Я и # 8217
написано или внесено вклад в несколько из них (особенно здесь .
и Здесь ). Это не одна из тех предметов.
Я просто упоминаю стереотип, потому что я знаю, что многие посетители становятся воровщиками странной тревогой при установке ноги на галлу на галлу и # 8211; один, который понятен, когда вы
Рассмотрим устойчивый, предсказуемый поток телешоу, фильмов и книги самопомощи на & # 8220; Французская женственность & # 8221; что изображает культуру как одну сосредоточенную вокруг снобировщика, жесткость
и насмешливая суда.
Как избежать знаменитого парижского вздоха, боковых глаз или раздраженных, заостренных исправлений моих постоянных культурных блундов? Есть ли способ освоить основы этикета,
La Française, без проведения месяцев, проживающих в стране? Могу ли я предотвратить чувство совершенно униженного и невежества после большинства взаимодействий и # 8211; сбежать по криминальному
Судьба
3 thoughts on “Французский этикет 101: мифы, реалии, & # 038; Немного истории”
Hi, Courtney,
This is really a very helpful primer for visitors, and I love your photo of the men dining at Le Train Bleu.
Your comment about tipping mystified me though. As 15% is automatically added to the bill in any place with table service, people may be confused about your advice to add a tip of
10 to 15% to the bill. That could mean a 30% tip! Can you clarify?
Thanks for reading and for taking the time to comment! From what I understand, servers typically do NOT receive service charges as tips; instead, restaurant owners often cover
servers’ fixed salaries using the proceeds from the automatic service charge. While it’s true that servers earn higher monthly paychecks than North American
counterparts, I still like to leave a tip of around 10% for good service, or even 15% for outstanding service. Having worked briefly as a server myself (and learned that I
don’t have the stamina for it), I really appreciate how difficult it can be. And after learning that the automatic service charge rarely or never makes it into the pockets of
servers as tips, I tend to still tip when service is good. Admittedly, though 15% is rare in France, and most would leave between 5 to 10% maximum. I will edit the article to
reflect this. Thank you again for flagging, and for reading.
Most restaurants and businesses have “service-compris,” the tip is included. You don’t need to tip 10% – 15%. If the service is
good, round the check to the next ten: if the bill is 8.50, round it to ten. Only Americans and people who don’t know any better tip in France!
Hi, Courtney,
This is really a very helpful primer for visitors, and I love your photo of the men dining at Le Train Bleu.
Your comment about tipping mystified me though. As 15% is automatically added to the bill in any place with table service, people may be confused about your advice to add a tip of 10 to 15% to the bill. That could mean a 30% tip! Can you clarify?
Hi Ellen,
Thanks for reading and for taking the time to comment! From what I understand, servers typically do NOT receive service charges as tips; instead, restaurant owners often cover servers’ fixed salaries using the proceeds from the automatic service charge. While it’s true that servers earn higher monthly paychecks than North American counterparts, I still like to leave a tip of around 10% for good service, or even 15% for outstanding service. Having worked briefly as a server myself (and learned that I don’t have the stamina for it), I really appreciate how difficult it can be. And after learning that the automatic service charge rarely or never makes it into the pockets of servers as tips, I tend to still tip when service is good. Admittedly, though 15% is rare in France, and most would leave between 5 to 10% maximum. I will edit the article to reflect this. Thank you again for flagging, and for reading.
Most restaurants and businesses have “service-compris,” the tip is included. You don’t need to tip 10% – 15%. If the service is good, round the check to the next ten: if the bill is 8.50, round it to ten. Only Americans and people who don’t know any better tip in France!